2021-10-08 07:45:40• hírek • Agerpres

Egyetért az államfő az energiaárak korlátozásával az idei télen

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

Csütörtöki cernavodai sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva, Klaus Iohannis elmondta: támogatja ezt az intézkedést, ha a mostani téli hónapokra terjed ki, de megjegyezte, hogy a döntés nem ő hatáskörébe tartozik.

Az újságírók felvetették az államfőnek: az állami beavatkozást korábban ellenző Florin Cîţu miniszterelnök azért jelentette be az energiaáraknak a Szociáldemokrata Párt (PSD) által is szorgalmazott maximálását, mert cserében elvárja az ellenzéki párttól a kormánya támogatását. Klaus Iohannis erre úgy reagált: nem hinné, hogy ez volt a kormányfő célja.


'Szerintem az energiapiac alakulása módosított a miniszterelnök álláspontján. Senki sem számított a földgáz árának ilyen fantasztikus növekedésére, valójában a szakértők sem számítottak erre. (...) Éppen emiatt felhívtam az európai döntéshozók figyelmét arra, hogy mielőbb cselekednünk kell' - fogalmazott az államfő, aki az egyik lehetséges intézkedésnek az energiaárak korlátozását tartja.


Florin Cîţu miniszterelnök szerda este jelentette be, hogy a kormány az energiaárak maximálására készül, és az erről szóló döntést a politikai válság feloldása utáni első kormányülésen hozzák meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: